• Nyheter
  • Arbetshandske gjord av löv och solenergi

Nyheter

Arbetshandske gjord av löv och solenergi

Arbetshandske gjord av löv och solenergi
Handsken med minimal miljöpåverkan som är funktionell och skön

 
 Högabsorberande med god greppförmåga
      
 Miljövänlig arbetshandske

Guides nya handske Guide 777 är utvecklad för de som vill ha arbetshandskar med minimal miljöpåverkan. Handsken tillverkas till stor del av naturmaterial i en fabrik som drivs av förnyelsebar energi – samtidigt som den är slitstark och har hög användarvänlighet och komfort.


Guide 777 är godkänd enligt EN 388 (skydd mot mekaniska risker). För god greppförmåga och skydd mot väta är fingertopparna och innerhanden doppad i naturgummi som har framställts utan gifter och farliga ämnen.


Även tyget i Guide 777 är utvalt med tanke på miljön och är tillverkat av återvunna löv. Förutom att tyget ger en god passform är det även högabsorberande och transporterar bort fukt för att hålla handen torr och varm. Och fabriken som syr upp handskarna drivs av solenergi för att minska sin miljöpåverkan.


Guide har valt att gå så långt det är möjligt för att skapa en miljövänlig arbetshandske utan att inkräkta på funktion eller komfort. – En handske som inte är skön, funktionell och säker är ju trots allt ett resursslöseri i sig, säger sortimentschef Åsa Lindberg Svensson.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.