Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Arbetshandske gjord av löv och solenergi

Nyheter

Arbetshandske gjord av löv och solenergi

Arbetshandske gjord av löv och solenergi
Handsken med minimal miljöpåverkan som är funktionell och skön

 
 Högabsorberande med god greppförmåga
      
 Miljövänlig arbetshandske

Guides nya handske Guide 777 är utvecklad för de som vill ha arbetshandskar med minimal miljöpåverkan. Handsken tillverkas till stor del av naturmaterial i en fabrik som drivs av förnyelsebar energi – samtidigt som den är slitstark och har hög användarvänlighet och komfort.


Guide 777 är godkänd enligt EN 388 (skydd mot mekaniska risker). För god greppförmåga och skydd mot väta är fingertopparna och innerhanden doppad i naturgummi som har framställts utan gifter och farliga ämnen.


Även tyget i Guide 777 är utvalt med tanke på miljön och är tillverkat av återvunna löv. Förutom att tyget ger en god passform är det även högabsorberande och transporterar bort fukt för att hålla handen torr och varm. Och fabriken som syr upp handskarna drivs av solenergi för att minska sin miljöpåverkan.


Guide har valt att gå så långt det är möjligt för att skapa en miljövänlig arbetshandske utan att inkräkta på funktion eller komfort. – En handske som inte är skön, funktionell och säker är ju trots allt ett resursslöseri i sig, säger sortimentschef Åsa Lindberg Svensson.

 

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.