Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Arbetshandskar i höstkylan

Arbetshandskar i höstkylan
Tuffa väderförhållandena kräver arbetshandskar som är anpassade för väderleken.

Guide 14w - med tjockt foder
Guide 18 - med tunnare foder

För att ge en behagligare dag på jobbet har nu Guide tagit fram ett nytt sortiment arbetshandskar som både är vind-och vattentäta och samtidigt ger ett bra grepp. Den nya kollektionen har en patenterad membranteknologi, OutDry, som Guide är ensamma om i Europa.

Guide är först ut i Europa med OutDry inom arbetshandskar. Den patenterande lamineringstekniken gör handskarna både vind- och vattentäta. Membranet lamineras direkt på insidan av handskens yttermaterial vilket gör att eventuella läckagepunkter som vid sömmar, täpps till ordentligt.

- Att arbeta utomhus så här års ställer höga krav på handskarna. Guide OutDry håller händerna helt torra och lagom varma, utan att man förlorar greppet. Man ska kunna utföra sitt arbete snabbt och säkert även vid extrema väderförhållanden, säger Roger Rasmussen, varumärkesansvarig på Guide.

Utmärkande för OutDry-sortimentet är även att handskarnas yttermaterial och foder sitter ihop, vilket är en skillnad mot traditionella membranhandskar. Därmed undviks att vatten samlas mellan materialskikten – något som både kyler ner handen och ger försämrad greppförmåga. Viktigt är också att fodret alltid sitter på plats och inte klumpar ihop sig när man tar på eller av sin handske.

Handskarna kommer att finnas att köpa hos bygg- och industriåterförsäljare från oktober. Inledningsvis lanseras två modeller, en med tunt foder, Guide 18 OutDry samt Guide 14W med tjockare foder för kyligare dagar.

Arbetshandskar i höstkylan
Arbetshandskar i höstkylan

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.