Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Arbetshandskar i höstkylan

Arbetshandskar i höstkylan
2013-10-09
Tuffa väderförhållandena kräver arbetshandskar som är anpassade för väderleken.

Guide 14w - med tjockt foder
Guide 18 - med tunnare foder

För att ge en behagligare dag på jobbet har nu Guide tagit fram ett nytt sortiment arbetshandskar som både är vind-och vattentäta och samtidigt ger ett bra grepp. Den nya kollektionen har en patenterad membranteknologi, OutDry, som Guide är ensamma om i Europa.

Guide är först ut i Europa med OutDry inom arbetshandskar. Den patenterande lamineringstekniken gör handskarna både vind- och vattentäta. Membranet lamineras direkt på insidan av handskens yttermaterial vilket gör att eventuella läckagepunkter som vid sömmar, täpps till ordentligt.

- Att arbeta utomhus så här års ställer höga krav på handskarna. Guide OutDry håller händerna helt torra och lagom varma, utan att man förlorar greppet. Man ska kunna utföra sitt arbete snabbt och säkert även vid extrema väderförhållanden, säger Roger Rasmussen, varumärkesansvarig på Guide.

Utmärkande för OutDry-sortimentet är även att handskarnas yttermaterial och foder sitter ihop, vilket är en skillnad mot traditionella membranhandskar. Därmed undviks att vatten samlas mellan materialskikten – något som både kyler ner handen och ger försämrad greppförmåga. Viktigt är också att fodret alltid sitter på plats och inte klumpar ihop sig när man tar på eller av sin handske.

Handskarna kommer att finnas att köpa hos bygg- och industriåterförsäljare från oktober. Inledningsvis lanseras två modeller, en med tunt foder, Guide 18 OutDry samt Guide 14W med tjockare foder för kyligare dagar.

Arbetshandskar i höstkylan
Arbetshandskar i höstkylan

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.