Nyheter

Arbetshandskar i höstkylan

Arbetshandskar i höstkylan
Tuffa väderförhållandena kräver arbetshandskar som är anpassade för väderleken.

Guide 14w - med tjockt foder
Guide 18 - med tunnare foder

För att ge en behagligare dag på jobbet har nu Guide tagit fram ett nytt sortiment arbetshandskar som både är vind-och vattentäta och samtidigt ger ett bra grepp. Den nya kollektionen har en patenterad membranteknologi, OutDry, som Guide är ensamma om i Europa.

Guide är först ut i Europa med OutDry inom arbetshandskar. Den patenterande lamineringstekniken gör handskarna både vind- och vattentäta. Membranet lamineras direkt på insidan av handskens yttermaterial vilket gör att eventuella läckagepunkter som vid sömmar, täpps till ordentligt.

- Att arbeta utomhus så här års ställer höga krav på handskarna. Guide OutDry håller händerna helt torra och lagom varma, utan att man förlorar greppet. Man ska kunna utföra sitt arbete snabbt och säkert även vid extrema väderförhållanden, säger Roger Rasmussen, varumärkesansvarig på Guide.

Utmärkande för OutDry-sortimentet är även att handskarnas yttermaterial och foder sitter ihop, vilket är en skillnad mot traditionella membranhandskar. Därmed undviks att vatten samlas mellan materialskikten – något som både kyler ner handen och ger försämrad greppförmåga. Viktigt är också att fodret alltid sitter på plats och inte klumpar ihop sig när man tar på eller av sin handske.

Handskarna kommer att finnas att köpa hos bygg- och industriåterförsäljare från oktober. Inledningsvis lanseras två modeller, en med tunt foder, Guide 18 OutDry samt Guide 14W med tjockare foder för kyligare dagar.

Arbetshandskar i höstkylan
Arbetshandskar i höstkylan

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.