Nyheter

Arbetshandskar i höstkylan

Arbetshandskar i höstkylan
Tuffa väderförhållandena kräver arbetshandskar som är anpassade för väderleken.

Guide 14w - med tjockt foder
Guide 18 - med tunnare foder

För att ge en behagligare dag på jobbet har nu Guide tagit fram ett nytt sortiment arbetshandskar som både är vind-och vattentäta och samtidigt ger ett bra grepp. Den nya kollektionen har en patenterad membranteknologi, OutDry, som Guide är ensamma om i Europa.

Guide är först ut i Europa med OutDry inom arbetshandskar. Den patenterande lamineringstekniken gör handskarna både vind- och vattentäta. Membranet lamineras direkt på insidan av handskens yttermaterial vilket gör att eventuella läckagepunkter som vid sömmar, täpps till ordentligt.

- Att arbeta utomhus så här års ställer höga krav på handskarna. Guide OutDry håller händerna helt torra och lagom varma, utan att man förlorar greppet. Man ska kunna utföra sitt arbete snabbt och säkert även vid extrema väderförhållanden, säger Roger Rasmussen, varumärkesansvarig på Guide.

Utmärkande för OutDry-sortimentet är även att handskarnas yttermaterial och foder sitter ihop, vilket är en skillnad mot traditionella membranhandskar. Därmed undviks att vatten samlas mellan materialskikten – något som både kyler ner handen och ger försämrad greppförmåga. Viktigt är också att fodret alltid sitter på plats och inte klumpar ihop sig när man tar på eller av sin handske.

Handskarna kommer att finnas att köpa hos bygg- och industriåterförsäljare från oktober. Inledningsvis lanseras två modeller, en med tunt foder, Guide 18 OutDry samt Guide 14W med tjockare foder för kyligare dagar.

Arbetshandskar i höstkylan
Arbetshandskar i höstkylan

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.