Nyheter

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor
2021-06-02
Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Företagets hållbarhetsarbete strävar efter att minska sin miljöpåverkan genom att få ner klimatavtrycken på allt från materialval och transportlösningar till att minimera vattenförbrukningen i produktionsprocessen.

Den nya arbetshandsken Guide 3304 är tillverkad med den miljömässiga hållbarheten i fokus där textilen är baserad på glukos som extraherats från sockerbetor. Handsken är handflatedoppad med ett tunnare lager av nitril som bidrar till ökad smidighet och hög ”fingertoppskänsla” dvs den fungerar med pekskärmar på mobiler och läsplattor.

ENVI™-konceptet innefattar även arbetshandskarna Guide 3301, 3302 och 3303 som är tillverkade helt utan vatten, med lägre energiåtgång och har ett vattenbaserat doppningsmaterial. Guide 3302 och 3303 arbetshandskarna är utrustade med skärskydd och förstärkning mellan tumme och pekfinger. Handskarna är avsedda att användas för precisionsarbete inom fordon-, verkstad- och tillverkningsindustrin, bygg- och anläggning samt transport- och logistikbranschen.

Godkända för kontaktvärme nivå 1.


Skriven av Helena Bengtsson

Guide 3304 arbetshandskar är handflatedoppade med ett tunt lager av nitril
Guide 3304 arbetshandskar är handflatedoppade med ett tunt lager av nitril

Nyheter

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.