Nyheter

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor
Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Företagets hållbarhetsarbete strävar efter att minska sin miljöpåverkan genom att få ner klimatavtrycken på allt från materialval och transportlösningar till att minimera vattenförbrukningen i produktionsprocessen.

Den nya arbetshandsken Guide 3304 är tillverkad med den miljömässiga hållbarheten i fokus där textilen är baserad på glukos som extraherats från sockerbetor. Handsken är handflatedoppad med ett tunnare lager av nitril som bidrar till ökad smidighet och hög ”fingertoppskänsla” dvs den fungerar med pekskärmar på mobiler och läsplattor.

ENVI™-konceptet innefattar även arbetshandskarna Guide 3301, 3302 och 3303 som är tillverkade helt utan vatten, med lägre energiåtgång och har ett vattenbaserat doppningsmaterial. Guide 3302 och 3303 arbetshandskarna är utrustade med skärskydd och förstärkning mellan tumme och pekfinger. Handskarna är avsedda att användas för precisionsarbete inom fordon-, verkstad- och tillverkningsindustrin, bygg- och anläggning samt transport- och logistikbranschen.

Godkända för kontaktvärme nivå 1.


Skriven av Helena Bengtsson

Guide 3304 arbetshandskar är handflatedoppade med ett tunt lager av nitril
Guide 3304 arbetshandskar är handflatedoppade med ett tunt lager av nitril

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.