Nyheter

Arbetsbyxor för gravida

Arbetsbyxor för gravida
Ett steg på vägen mot en jämställd byggarbetsplats är att erbjuda kvinnor och män samma verktyg och förutsättningar. Där kommer behovet av bekväma och funktionella arbetskläder in och även möjligheten till bekväma arbetskläder under en graviditet. Operose är ett företag som erbjuder arbetskläder helt utformade efter kvinnor och har även tagit fram en hantverksbyxa för gravida.

Operoses arbetskläder är designade speciellt för kvinnor och utvecklade med fokus på funktion och passform och finns exempelvis som vanliga arbetsbyxor, målarbyxor, varselbyxor och arbetsjackor. Kläderna är utformade för att passa olika kroppsformer och är testade på en grupp kvinnor i flera olika yrkeskategorier för att leva upp till de krav som ställs i deras yrkesroll.

Arbetsbyxorna är utformade med elastiskt material över rumpa och midja för att passa för olika kroppsformer och har smarta detaljer såsom exempelvis löstagbara fickor som gör att man slipper gå runt med verktygen på sig på väg till och från arbetsplatsen.

Arbetsbyxan för gravida är även den utformad med ett slitstarkt elastiskt tyg över rumpa och större delen av midjan. Mudd över magen och en knapphålsresår i den övre kanten gör att de är anpassningsbara när magen växer.

I övrigt är byxan utformad som en vanlig arbetssbyxa med hammarhank, tumstocksficka och mobilficka samt med elastiskt tyg över knän. Fickorna har många fack, hållare för verktyg och är förstärkta på insidan. Som tillval finns lösa knäskydd.

Byxorna finns i vitt och svart men även varselbyxor för gravida är under utveckling. Företaget kan tillsvidare, mot offert, erbjuda anpassning av mammabyxorna till varselbyxor i klass 1 eller 2.

Byxorna finns i storlek 36–48 och kan beställas på företagets webbplats.

Skriven av Anna Göth

Oprose Mammabyxa, svart
Oprose Mammabyxa, svart
Oprose Mammabyxa, framifrån
Oprose Mammabyxa, framifrån
Oprose Mammabyxa, bakifrån
Oprose Mammabyxa, bakifrån

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.