• Nyheter
  • Arbetsbock som låser med hävstångseffekt

Nyheter

Arbetsbock som låser med hävstångseffekt

Arbetsbock som låser med hävstångseffekt
Bahco lanserar den ihopfällbara arbetsbocken GC600, som enkelt låser arbetsstycket med hjälp av tyngden och hävstångseffekten.

            
  
 
 
Med Bahcos nya arbetsbock GC600 är det bara att öppna bocken, anpassa gripkäftarnas position till arbetsstycket, fixera och trycka till så sitter det fast.
Bahcos nya arbetsbock Gravity Clamp 600 fixerar arbetsstycket snabbt och enkelt utan skruvar och skruvstycken. Med hjälp av två rörliga delar i kombination med gravitations- och hävstångseffekten kan allt från plank till tunna rör klämmas fast. Genom att sätta en fot på bockens trappsteg kan man få önskat tryck för att hålla arbetsstycket när arbetet utförs.

Käftarna låser på tre ställen
Arbetsbockens käftar kan låsa i tre olika positioner, och man kan hålla fast upp till 230 millimeter breda arbetsstycken. Käftarna har mjuka gummiinlägg för att ge ett säkert grepp, även om oregelbundet formade arbetsstycken.

Kan användas som trappstege
Arbetsbocken kan även användas som en tvåstegs trappstege med en lastkapacitet på 200 kilo. Bocken väger 11,6 kilo och den ska vara lätt att transportera, eftersom den kan fällas ihop och rullas på hjul.
GC600 har gått igenom säkerhetstest på Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och är godkänd av Sveriges Arbetsmiljöverk.

 

Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Arbetshandskar av sockerbetor

2021-06-02
Skyddshandskar

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.