Nyheter

Antimikrobiellt elrörssystem

Antimikrobiellt elrörssystem
De nya antimikrobiella och halogenfria elrören Medisol/Mediflex tillverkas för områden med höga hygienkrav, som exempelvis sjukhus, laboratorier, livsmedelsindustri och restauranger.

Mobil Elteknik Sverige AB erbjuder ett heltäckande bakteriedödande kabelrörssystem för alla applikationer med höga hygienkrav. Systemet är komplett med VP-rör, flexrör och alla kopplingsdetaljer, för att ingen del inte ska ha de antibakteriella egenskaperna. Rören följer ISO-standard 22196 och kan ersätta rostfria rör.

Produkten fungerar bland annat på MRSA, salmonella, streptokocker samt legionella och förstör dessa bakterier permanent. De antibakteriella egenskaperna fungerar under systemets hela förväntade livstid och redan efter 15 minuter märks att antalet mikrober minskar. Efter 2 timmar är mer än 99 % av mikroberna borta. Produkten överrensstämmer med EU 98/8/EC avseende biocidprodukter.

Medisol/Mediflex är halogenfria, har IP-klass 66/67, och fungerar antimicrobiellt under hela produktens förväntade livslängd, oavsett om ytan repas eller skadas.

Skriven av Malena Beijer

Kopplingsbox
Kopplingsbox
Flex-rör
Flex-rör

Nyheter

Luftrenare som chockar virus

Det finska företaget Genano Oy har en patenterad reningsteknologi som bygger på en kraftfull elektronisk luftrening som bland annat avdödar luftburna mikrober, som virus, bakterier och mögelsporer, från inomhusluften genom 25 000 volts elstötar.

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.