Nyheter

Antimikrobiellt elrörssystem

Antimikrobiellt elrörssystem
De nya antimikrobiella och halogenfria elrören Medisol/Mediflex tillverkas för områden med höga hygienkrav, som exempelvis sjukhus, laboratorier, livsmedelsindustri och restauranger.

Mobil Elteknik Sverige AB erbjuder ett heltäckande bakteriedödande kabelrörssystem för alla applikationer med höga hygienkrav. Systemet är komplett med VP-rör, flexrör och alla kopplingsdetaljer, för att ingen del inte ska ha de antibakteriella egenskaperna. Rören följer ISO-standard 22196 och kan ersätta rostfria rör.

Produkten fungerar bland annat på MRSA, salmonella, streptokocker samt legionella och förstör dessa bakterier permanent. De antibakteriella egenskaperna fungerar under systemets hela förväntade livstid och redan efter 15 minuter märks att antalet mikrober minskar. Efter 2 timmar är mer än 99 % av mikroberna borta. Produkten överrensstämmer med EU 98/8/EC avseende biocidprodukter.

Medisol/Mediflex är halogenfria, har IP-klass 66/67, och fungerar antimicrobiellt under hela produktens förväntade livslängd, oavsett om ytan repas eller skadas.

Skriven av Malena Beijer

Kopplingsbox
Kopplingsbox
Flex-rör
Flex-rör

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.