Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Antimikrobiellt elrörssystem

Antimikrobiellt elrörssystem
De nya antimikrobiella och halogenfria elrören Medisol/Mediflex tillverkas för områden med höga hygienkrav, som exempelvis sjukhus, laboratorier, livsmedelsindustri och restauranger.

Mobil Elteknik Sverige AB erbjuder ett heltäckande bakteriedödande kabelrörssystem för alla applikationer med höga hygienkrav. Systemet är komplett med VP-rör, flexrör och alla kopplingsdetaljer, för att ingen del inte ska ha de antibakteriella egenskaperna. Rören följer ISO-standard 22196 och kan ersätta rostfria rör.

Produkten fungerar bland annat på MRSA, salmonella, streptokocker samt legionella och förstör dessa bakterier permanent. De antibakteriella egenskaperna fungerar under systemets hela förväntade livstid och redan efter 15 minuter märks att antalet mikrober minskar. Efter 2 timmar är mer än 99 % av mikroberna borta. Produkten överrensstämmer med EU 98/8/EC avseende biocidprodukter.

Medisol/Mediflex är halogenfria, har IP-klass 66/67, och fungerar antimicrobiellt under hela produktens förväntade livslängd, oavsett om ytan repas eller skadas.

Skriven av Malena Beijer

Kopplingsbox
Kopplingsbox
Flex-rör
Flex-rör

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.