Nyheter

Antimikrobiellt elrörssystem

Antimikrobiellt elrörssystem
De nya antimikrobiella och halogenfria elrören Medisol/Mediflex tillverkas för områden med höga hygienkrav, som exempelvis sjukhus, laboratorier, livsmedelsindustri och restauranger.

Mobil Elteknik Sverige AB erbjuder ett heltäckande bakteriedödande kabelrörssystem för alla applikationer med höga hygienkrav. Systemet är komplett med VP-rör, flexrör och alla kopplingsdetaljer, för att ingen del inte ska ha de antibakteriella egenskaperna. Rören följer ISO-standard 22196 och kan ersätta rostfria rör.

Produkten fungerar bland annat på MRSA, salmonella, streptokocker samt legionella och förstör dessa bakterier permanent. De antibakteriella egenskaperna fungerar under systemets hela förväntade livstid och redan efter 15 minuter märks att antalet mikrober minskar. Efter 2 timmar är mer än 99 % av mikroberna borta. Produkten överrensstämmer med EU 98/8/EC avseende biocidprodukter.

Medisol/Mediflex är halogenfria, har IP-klass 66/67, och fungerar antimicrobiellt under hela produktens förväntade livslängd, oavsett om ytan repas eller skadas.

Skriven av Malena Beijer

Kopplingsbox
Kopplingsbox
Flex-rör
Flex-rör

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.