• Nyheter
  • Anti-luktdukar som neutraliserar oönskade lukter

Nyheter

Anti-luktdukar som neutraliserar oönskade lukter

Smellsfine anti-luktdukar neutraliserar obehagliga lukter
Svenska företaget Scandinavian Nonwoven AB lanserar i dagarna sina snabb- och långtidsverkande anti-luktdukar Smellsfine som tar bort en mängd unkna lukter som exempelvis rök, svett, sopor, matos, illaluktande mat, urin, husdjur och bensin.

Smellsfine anti-luktdukar har ingen egen doft men neutraliserar effektivt lukter som man ofta rynkar på näsan åt. De kan placeras överallt i hemmet eller på arbetsplatsen som t ex i kylskåp, källsorteringsskåp, omklädningsrum, toaletter, garderober och i bilen.

De odörsanerande dukarna är behandlade med den svenska patenterade och eko-certifierade Prebona CompoTech-teknologin. Den långtidsverkande kiselimpregneringen ger en effekt som håller i sig under flera år och är så snabbverkande att effekten kan märkas redan inom 10 minuter. 

Om Smellsfine-dukarna blir dammiga eller smutsiga kan de tvättas i 40 °C utan att de förlorar sin neutraliseringsförmåga.

Ungefärligt behov av antal dukar:
Utrymme på ca 20 m³ - 4 dukar
En bil - 2 dukar
En husvagn - 2-3 dukar

Anti-lukttekniken som dukarna är behandlade med är en svensk patenterad innovation som har utvecklats av Prebona AB i Simrishamn efter en uppfinning av Dr Jan-Erik Otterstedt. Produktens miljöprofil intygas genom certifieringar från Bluesign och Oeko-Tex.


Skriven av Helena Bengtsson

Smellsfine kan hängas/läggas i kylskåp och källsorteringsskåp för att neutralisera dåliga lukter
Smellsfine kan hängas/läggas i kylskåp och källsorteringsskåp för att neutralisera dåliga lukter
Smellsfine kan hängas i garderober
Smellsfine kan hängas i garderober
Smellsfine kan läggas i byrålådor
Smellsfine kan läggas i byrålådor

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.