• Nyheter
  • Anti-luktdukar som neutraliserar oönskade lukter

Nyheter

Anti-luktdukar som neutraliserar oönskade lukter

Smellsfine anti-luktdukar neutraliserar obehagliga lukter
Svenska företaget Scandinavian Nonwoven AB lanserar i dagarna sina snabb- och långtidsverkande anti-luktdukar Smellsfine som tar bort en mängd unkna lukter som exempelvis rök, svett, sopor, matos, illaluktande mat, urin, husdjur och bensin.

Smellsfine anti-luktdukar har ingen egen doft men neutraliserar effektivt lukter som man ofta rynkar på näsan åt. De kan placeras överallt i hemmet eller på arbetsplatsen som t ex i kylskåp, källsorteringsskåp, omklädningsrum, toaletter, garderober och i bilen.

De odörsanerande dukarna är behandlade med den svenska patenterade och eko-certifierade Prebona CompoTech-teknologin. Den långtidsverkande kiselimpregneringen ger en effekt som håller i sig under flera år och är så snabbverkande att effekten kan märkas redan inom 10 minuter. 

Om Smellsfine-dukarna blir dammiga eller smutsiga kan de tvättas i 40 °C utan att de förlorar sin neutraliseringsförmåga.

Ungefärligt behov av antal dukar:
Utrymme på ca 20 m³ - 4 dukar
En bil - 2 dukar
En husvagn - 2-3 dukar

Anti-lukttekniken som dukarna är behandlade med är en svensk patenterad innovation som har utvecklats av Prebona AB i Simrishamn efter en uppfinning av Dr Jan-Erik Otterstedt. Produktens miljöprofil intygas genom certifieringar från Bluesign och Oeko-Tex.


Skriven av Helena Bengtsson

Smellsfine kan hängas/läggas i kylskåp och källsorteringsskåp för att neutralisera dåliga lukter
Smellsfine kan hängas/läggas i kylskåp och källsorteringsskåp för att neutralisera dåliga lukter
Smellsfine kan hängas i garderober
Smellsfine kan hängas i garderober
Smellsfine kan läggas i byrålådor
Smellsfine kan läggas i byrålådor

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.