Nyheter

Anpassningsbara arbetsutrymmen

Anpassningsbara arbetsutrymmen
VetroSpace är ett modulsystem som skapar ventilerade fristående rum för möten, arbetsutrymmen m m. Systemet bygger på anpassningsbara moduler som enkelt kan byggas ut eller minskas om personalstyrkan eller behoven förändras.

Modulsystemet består av pulverlackerade profiler och glasväggar. Systemet är fristående och behöver inte monteras fast i golv eller tak. Det är enkelt att montera och kan både byggas upp och ner på egen hand utan behov av professionella montörer. Eftersom systemet bygger på moduler kan det enkelt byggas ut med fler profiler eller minskas om behovet förändras.

Modulsystemet kan användas som telefonbås, mötesrum, arbetsutrymme eller liknande i kontor, butikslokaler, offentliga miljöer och andra lokaler där man önskar ett mobilt eller permanent avskilt utrymme. 
 
Profilerna finns i standardkulörerna svart, vitt och grått men kan också erhållas i valfri RAL-kulör för att passa in med övrig inredning. Glaset är i standardutförande tonat eller transparent.

I botten kan en mått- och färganpassad matta läggas.

Systemet skapar ett ljudisolerat utrymme men finns det krav på utökad ljudisolering kan modulerna erhållas med dubbelglas samt ljudisolerande takpaneler och profiler. 

Installationer
Modulsystemet är ventilerat och temperaturen anpassningsbar. Temperaturen kan vara både varmare eller kallare än i omgivande lokal vilket gör att systemet med fördel kan användas i lokaler där temperaturen inte tidigare är anpassad för stillasittande arbete, som exempelvis när man vill ha en kontorslösning i ett butiksutrymme där man normalt har en svalare temperatur.

All elektricitet dras gemensamt från modulen och kopplas in med en kontakt.

Tillval
Som tillval kan modulerna utrustas med t ex elektriskt dimbara glas, elektriska dörrar, akustikpaneler för väggar och tak eller akustik- och solskyddsgardiner. Företaget erbjuder även andra tillbehör för olika utrymmesbehov.

Mått
Höjd: 2 100, 2 400 mm.
Bredd: 506, 806, 1 006, 1 206 mm.
Dörr: 860, 1 006, 1 206 mm.

Skriven av Anna Göth

VetroSpace
VetroSpace

Nyheter

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.