Nyheter

Anpassningsbara arbetsutrymmen

Anpassningsbara arbetsutrymmen
VetroSpace är ett modulsystem som skapar ventilerade fristående rum för möten, arbetsutrymmen m m. Systemet bygger på anpassningsbara moduler som enkelt kan byggas ut eller minskas om personalstyrkan eller behoven förändras.

Modulsystemet består av pulverlackerade profiler och glasväggar. Systemet är fristående och behöver inte monteras fast i golv eller tak. Det är enkelt att montera och kan både byggas upp och ner på egen hand utan behov av professionella montörer. Eftersom systemet bygger på moduler kan det enkelt byggas ut med fler profiler eller minskas om behovet förändras.

Modulsystemet kan användas som telefonbås, mötesrum, arbetsutrymme eller liknande i kontor, butikslokaler, offentliga miljöer och andra lokaler där man önskar ett mobilt eller permanent avskilt utrymme. 
 
Profilerna finns i standardkulörerna svart, vitt och grått men kan också erhållas i valfri RAL-kulör för att passa in med övrig inredning. Glaset är i standardutförande tonat eller transparent.

I botten kan en mått- och färganpassad matta läggas.

Systemet skapar ett ljudisolerat utrymme men finns det krav på utökad ljudisolering kan modulerna erhållas med dubbelglas samt ljudisolerande takpaneler och profiler. 

Installationer
Modulsystemet är ventilerat och temperaturen anpassningsbar. Temperaturen kan vara både varmare eller kallare än i omgivande lokal vilket gör att systemet med fördel kan användas i lokaler där temperaturen inte tidigare är anpassad för stillasittande arbete, som exempelvis när man vill ha en kontorslösning i ett butiksutrymme där man normalt har en svalare temperatur.

All elektricitet dras gemensamt från modulen och kopplas in med en kontakt.

Tillval
Som tillval kan modulerna utrustas med t ex elektriskt dimbara glas, elektriska dörrar, akustikpaneler för väggar och tak eller akustik- och solskyddsgardiner. Företaget erbjuder även andra tillbehör för olika utrymmesbehov.

Mått
Höjd: 2 100, 2 400 mm.
Bredd: 506, 806, 1 006, 1 206 mm.
Dörr: 860, 1 006, 1 206 mm.

Skriven av Anna Göth

VetroSpace
VetroSpace

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.