Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Anpassningsbara arbetsutrymmen

Anpassningsbara arbetsutrymmen
VetroSpace är ett modulsystem som skapar ventilerade fristående rum för möten, arbetsutrymmen m m. Systemet bygger på anpassningsbara moduler som enkelt kan byggas ut eller minskas om personalstyrkan eller behoven förändras.

Modulsystemet består av pulverlackerade profiler och glasväggar. Systemet är fristående och behöver inte monteras fast i golv eller tak. Det är enkelt att montera och kan både byggas upp och ner på egen hand utan behov av professionella montörer. Eftersom systemet bygger på moduler kan det enkelt byggas ut med fler profiler eller minskas om behovet förändras.

Modulsystemet kan användas som telefonbås, mötesrum, arbetsutrymme eller liknande i kontor, butikslokaler, offentliga miljöer och andra lokaler där man önskar ett mobilt eller permanent avskilt utrymme. 
 
Profilerna finns i standardkulörerna svart, vitt och grått men kan också erhållas i valfri RAL-kulör för att passa in med övrig inredning. Glaset är i standardutförande tonat eller transparent.

I botten kan en mått- och färganpassad matta läggas.

Systemet skapar ett ljudisolerat utrymme men finns det krav på utökad ljudisolering kan modulerna erhållas med dubbelglas samt ljudisolerande takpaneler och profiler. 

Installationer
Modulsystemet är ventilerat och temperaturen anpassningsbar. Temperaturen kan vara både varmare eller kallare än i omgivande lokal vilket gör att systemet med fördel kan användas i lokaler där temperaturen inte tidigare är anpassad för stillasittande arbete, som exempelvis när man vill ha en kontorslösning i ett butiksutrymme där man normalt har en svalare temperatur.

All elektricitet dras gemensamt från modulen och kopplas in med en kontakt.

Tillval
Som tillval kan modulerna utrustas med t ex elektriskt dimbara glas, elektriska dörrar, akustikpaneler för väggar och tak eller akustik- och solskyddsgardiner. Företaget erbjuder även andra tillbehör för olika utrymmesbehov.

Mått
Höjd: 2 100, 2 400 mm.
Bredd: 506, 806, 1 006, 1 206 mm.
Dörr: 860, 1 006, 1 206 mm.

Skriven av Anna Göth

VetroSpace
VetroSpace

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.