Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Anläggningsbyggandet fortsätter öka

Nyheter

Anläggningsbyggandet fortsätter öka

INGEN BILD
Anläggningsbyggandet väntar på statliga investeringar i infrastruktur. Men enligt en ny rapport från Industrifakta kommer anläggningsbyggandet att växa under de närmsta två åren.

Det totala anläggningsbyggandet beräknas 2009 ha ökat med cirka 5 procent till en volym av 74 miljarder kronor. Under 2010 och 2011 väntas tillväxten fortsätta att med 3–5 procent per år, allt enligt Industrifaktas senaste konjunkturrapport.

Väntar på statliga investeringar

Men den närmaste tiden väntas anläggningsbyggandet dämpas av att regeringens närtidssatsning nu håller på att färdigställas. Även om det privata anläggningsbyggandet ser ut att växa, kompenserar detta inte för bortfallet från statliga infrastrukturinvesteringar. Kommuner och landsting får sämre ekonomi under nästa år till följd av de senaste årens ökade arbetslöshet, vilket kan innebära att man tvingas skjuta på investeringar.

Vindkraft ökar i hög takt

Utbyggnaden av vindkraftverk väntas fortsätta i hög takt och satsningar inom kraftvärme bidrar också till den fortsatta ökningen av anläggningsbyggandet under de närmaste åren. Med en mer positiv utveckling av ekonomin kan man också vänta sig en ökning av investeringarna inom transportsektorn.

 

Länk: Industrifakta, Marknadstrender bygg

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.