• Nyheter
  • Ändra färgtemperaturen med dimmern

Nyheter

Ändra färgtemperaturen med dimmern

Ändra färgtemperaturen med dimmern
Star Trading från Svenljunga är ett företag som gjort sig kända för att sälja och utveckla jul- och dekorationsbelysning. På Northern Light Fair i Stockholm i februari visade man upp ett bredare sortiment.

Den bredare satsningen innefattar bl a solcellsdrivna produkter för vår och sommar. Man har också kraftigt utökat sortimentet av LED ljuskällor och batteridrivna ljusprodukter som används året runt. I årets katalog presenteras totalt över 500 nyheter. En nyhet på Northern Light Fair-mässan var den färgtemperatur-dimbara LED-lampan, som med sin "glödtråd" påminner om en klassisk glödlampa. "Filament LED" kallas dessa på engelska och Star Trading kallar tekniken "Dim to warm".

Dim to warm-tekniken gör att färgtemperaturen ändras så att ljuset blir varmare när ljusstyrkan dimras ned, precis som en vanlig glödlampa. Lampan, med E14-sockel, kan dimras från 3000-2200K. Eftersom dessa lampor har hög färgåtergivning (Ra 90), utgör de perfekta glödtrådsersättare. Lampan dimras med en vanlig dimmer. Den har ett ljusflöde på 300 lm och en effekt på 4W (energiklass A+). Den genomsnittliga livslängden beräknas till 15.000 timmar.

Skriven av Harald Holm

Star Trading
Star Trading

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.