• Nyheter
  • Ändra färgtemperaturen med dimmern

Nyheter

Ändra färgtemperaturen med dimmern

Ändra färgtemperaturen med dimmern
Star Trading från Svenljunga är ett företag som gjort sig kända för att sälja och utveckla jul- och dekorationsbelysning. På Northern Light Fair i Stockholm i februari visade man upp ett bredare sortiment.

Den bredare satsningen innefattar bl a solcellsdrivna produkter för vår och sommar. Man har också kraftigt utökat sortimentet av LED ljuskällor och batteridrivna ljusprodukter som används året runt. I årets katalog presenteras totalt över 500 nyheter. En nyhet på Northern Light Fair-mässan var den färgtemperatur-dimbara LED-lampan, som med sin "glödtråd" påminner om en klassisk glödlampa. "Filament LED" kallas dessa på engelska och Star Trading kallar tekniken "Dim to warm".

Dim to warm-tekniken gör att färgtemperaturen ändras så att ljuset blir varmare när ljusstyrkan dimras ned, precis som en vanlig glödlampa. Lampan, med E14-sockel, kan dimras från 3000-2200K. Eftersom dessa lampor har hög färgåtergivning (Ra 90), utgör de perfekta glödtrådsersättare. Lampan dimras med en vanlig dimmer. Den har ett ljusflöde på 300 lm och en effekt på 4W (energiklass A+). Den genomsnittliga livslängden beräknas till 15.000 timmar.

Skriven av Harald Holm

Star Trading
Star Trading

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.