Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ändra färgtemperaturen med dimmern

Nyheter

Ändra färgtemperaturen med dimmern

Ändra färgtemperaturen med dimmern
Star Trading från Svenljunga är ett företag som gjort sig kända för att sälja och utveckla jul- och dekorationsbelysning. På Northern Light Fair i Stockholm i februari visade man upp ett bredare sortiment.

Den bredare satsningen innefattar bl a solcellsdrivna produkter för vår och sommar. Man har också kraftigt utökat sortimentet av LED ljuskällor och batteridrivna ljusprodukter som används året runt. I årets katalog presenteras totalt över 500 nyheter. En nyhet på Northern Light Fair-mässan var den färgtemperatur-dimbara LED-lampan, som med sin "glödtråd" påminner om en klassisk glödlampa. "Filament LED" kallas dessa på engelska och Star Trading kallar tekniken "Dim to warm".

Dim to warm-tekniken gör att färgtemperaturen ändras så att ljuset blir varmare när ljusstyrkan dimras ned, precis som en vanlig glödlampa. Lampan, med E14-sockel, kan dimras från 3000-2200K. Eftersom dessa lampor har hög färgåtergivning (Ra 90), utgör de perfekta glödtrådsersättare. Lampan dimras med en vanlig dimmer. Den har ett ljusflöde på 300 lm och en effekt på 4W (energiklass A+). Den genomsnittliga livslängden beräknas till 15.000 timmar.

Skriven av Harald Holm

Star Trading
Star Trading

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.