Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Andningsskydd med inbyggd ventilation

Nyheter

Andningsskydd med inbyggd ventilation

Andningsskydd med inbyggd ventilation
AIR+ är en uppladdningsbar mikroventilator som kombineras med Smart Mask, en andningsmask avsedd för engångsbruk. Mikroventilatorn ska ge bättre komfort för användaren, den ventilerar bort fukt och koldioxid samt ger en lägre temperatur än i en traditionell mask.

Air+ Mikroventilator ventilerar bort koldioxid ur andningsmasken och minskar risken för huvudvärk och yrsel som kan orsakas av ökad koldioxidhalt i inandningsluften. Den relativa luftfuktigheten i masken minskas med upp till 40 % och temperaturen sänks med upp till 4 °C och ökar komforten för användaren.

Mikroventilatorn sätts fast på ventilen på Smart Mask andningsmask. Masken är avsedd för engångsbruk och justerbar för att passa alla ansiktsformer.

AIR+ Mikroventilator är laddningsbar via USB och laddas fullt på en timme. Fulladdad kan den användas effektivt i ca 2,5 timme. Mikroventilatorn är återanvändningsbar i upp till 1 250 timmar och sätts enkelt fast på en ny andningsmask när den förra är förbrukad.

Eftersom vikten är låg, endast 19 g, märks inte ventilatorn för användaren.

Smart Mask andningsmasken säljs i tio-pack med filterklass FFP2 alternativt FFP3. AIR+ Mikroventilator säljs separat.

AIR+ är CE-märkt och certifierad i enlighet med EN 149:2001+A12009.

Skriven av Anna Göth

AIR+ Mikroventilator ventilerar bort koldioxid och fukt
AIR+ Mikroventilator ventilerar bort koldioxid och fukt
AIR+ Mikroventilator
AIR+ Mikroventilator
AIR+ Smart Mask
AIR+ Smart Mask

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.