Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Andelen importerade byggvaror konstant

Nyheter

Andelen importerade byggvaror konstant

INGEN BILD
Under perioden 2003–2006 har byggvaruimportens andel av produktionsvärdet inte ökat mer än marginellt.

Byggvaruimportens andel av total tillförsel av byggvaror i Sverige uppgick till knappt 23 procent 2006 enligt beräkningar av Industrifakta. Importvärdet har under perioden 2003-2006 ökat med 40 procent, vilket kan jämföras med exporten, som ökade med 30 procent. Det visar sig samtidigt att varuimportens andel av produktionsvärdet inte har ökat mer än marginellt under perioden.

Elkabel och lås stora importvaror
De största importvarorna 2006 var elkabel, lås, gångjärn, färg och belysning. På exportsidan är det sågverksbranschen som svarar för den i särklass största volymen.

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.