• Nyheter
  • AMA – verktyget för kommunikation

Nyheter

AMA – verktyget för kommunikation

AMA – verktyget för kommunikation
Varje fackområde inom AMA kommer i ny utgåva vart tredje år.

 
  
      
 

I år är det dags för installationsdelarna AMA VVS & Kyl 12 och AMA EL 12 som är en revidering av AMA VVS & Kyl 09 och AMA EL 09.

Många fel i byggprojekt beror på att någon ”tror” fel eller missförstår otydlig kommunikation, till exempel ofullständiga bygghandlingar. Att rätta till dessa missar kan ta mycket tid och bli kostsamt. Alla tjänar på att kommunikationen mellan aktörerna är så enhetlig och tydlig som möjligt.

Yrkesrollerna i byggsektorn är specialiserade. Därmed ser behoven av AMA olika ut. Gemensamt för beställaren/den tekniska konsulten och för entreprenören är tillgång till AMA som referensverk. I AMA finns alla koder och rubriker enligt BSAB-strukturen.

Som beställare styr du kvaliteten, du får jämförbara anbud och strukturerade bygghandlingar. Som entreprenör får du kalkylerbara förfrågningar som minskar riskerna för feltolkningar och dyra misstag. AMA är det referensverk du använder när du upprättar eller läser tekniska beskrivningar.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Batteridriven och bärbar färgspruta

2022-05-12
Måleriverktyg

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.