Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • AMA – verktyget för kommunikation

Nyheter

AMA – verktyget för kommunikation

AMA – verktyget för kommunikation
Varje fackområde inom AMA kommer i ny utgåva vart tredje år.

 
  
      
 

I år är det dags för installationsdelarna AMA VVS & Kyl 12 och AMA EL 12 som är en revidering av AMA VVS & Kyl 09 och AMA EL 09.

Många fel i byggprojekt beror på att någon ”tror” fel eller missförstår otydlig kommunikation, till exempel ofullständiga bygghandlingar. Att rätta till dessa missar kan ta mycket tid och bli kostsamt. Alla tjänar på att kommunikationen mellan aktörerna är så enhetlig och tydlig som möjligt.

Yrkesrollerna i byggsektorn är specialiserade. Därmed ser behoven av AMA olika ut. Gemensamt för beställaren/den tekniska konsulten och för entreprenören är tillgång till AMA som referensverk. I AMA finns alla koder och rubriker enligt BSAB-strukturen.

Som beställare styr du kvaliteten, du får jämförbara anbud och strukturerade bygghandlingar. Som entreprenör får du kalkylerbara förfrågningar som minskar riskerna för feltolkningar och dyra misstag. AMA är det referensverk du använder när du upprättar eller läser tekniska beskrivningar.

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.