• Nyheter
  • AMA – verktyget för kommunikation

Nyheter

AMA – verktyget för kommunikation

AMA – verktyget för kommunikation
Varje fackområde inom AMA kommer i ny utgåva vart tredje år.

 
  
      
 

I år är det dags för installationsdelarna AMA VVS & Kyl 12 och AMA EL 12 som är en revidering av AMA VVS & Kyl 09 och AMA EL 09.

Många fel i byggprojekt beror på att någon ”tror” fel eller missförstår otydlig kommunikation, till exempel ofullständiga bygghandlingar. Att rätta till dessa missar kan ta mycket tid och bli kostsamt. Alla tjänar på att kommunikationen mellan aktörerna är så enhetlig och tydlig som möjligt.

Yrkesrollerna i byggsektorn är specialiserade. Därmed ser behoven av AMA olika ut. Gemensamt för beställaren/den tekniska konsulten och för entreprenören är tillgång till AMA som referensverk. I AMA finns alla koder och rubriker enligt BSAB-strukturen.

Som beställare styr du kvaliteten, du får jämförbara anbud och strukturerade bygghandlingar. Som entreprenör får du kalkylerbara förfrågningar som minskar riskerna för feltolkningar och dyra misstag. AMA är det referensverk du använder när du upprättar eller läser tekniska beskrivningar.

 

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.