Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Allt mer fokus på hyresrätt

INGEN BILD
De många unga hushållen som kommer ut på bostadsmarknaden är bidragande orsak till ökat intresse för hyresrätter.

De stora privata byggherrarna har allt mer börjat intressera sig för att producera nya hyreslägenheter. Motiven för detta är troligen både den stora gruppen unga hushåll som nu kommer ut på marknaden och de stigande bostadsräntorna, som minskar intresset för bostadsrätt.

Ökat tryck från kommunerna

En väl fungerande bostadsförsörjning är en avgörande faktor för kompetensförsörjningen på arbetsmarknaden och för att kommunerna ska kunna dra nytta av sina tillväxtförutsättningar. Med fortsatt bostadsbrist på flertalet tillväxtorter kan man se tecken på att kommunerna ökar trycket på sina bostadsbolag för att kunna ta hand om fortsatt inflyttning och behålla de unga välutbildade i kommunen.

 

 

Källa: Industrifakta, Marknadssignaler & Prognoser

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.