Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ålderssammansättningen påverkar bostadsbehoven

Nyheter

Ålderssammansättningen påverkar bostadsbehoven

Ålderssammansättningen påverkar bostadsbehoven
Förändringar inom de yngsta och äldsta åldergrupperna väntas påverka bostadsmarknaden mest de närmsta åren. Det visar en studie från Industrifakta.

I en nyligen färdigställd studie från Industrifakta AB, beskrivs bostadsbehovet under de kommande fem åren. Här presenteras tre grupper som väntas få särskilt stor betydelse på bostadsmarknaden mot 2015.

De grupper som utpekas är:
– Åldersgruppen 70–79 år, som väntas växa med drygt 100 000 personer
– Åldersgruppen 25–29 år, som väntas öka till knappt 95 000 personer
– 15–19 åringar, som väntas minska med i storleksordningen 100 000 personer. Detta bör dock inte få genomslag på bostadsbehoven förrän om cirka 10 år.


Länk: Industrifakta, Marknadsrapporter

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.