• Nyheter
  • Akustikundertak utan synliga skarvar

Nyheter

Akustikundertak utan synliga skarvar

Akustikundertak utan synliga skarvar
Gyproc kompletterar akustikundertaken i produktserien Gyptone Big med mönstret Sixto.

        
 

Nu lanserar Gyproc sitt Sixto-mönster även till Gyptone Big-serien, som saknar synliga skarvar.

 

Akustikplattorna i Gyptone Big-serien är utvecklade för att ge stora takytor utan synliga skarvar. Nu kompletteras serien med Sixtomönstret i de två nya formaten Gyptone Big Sixto 63 (1 200x2 400 millimeter) och Gyptone Big Sixto 65 (900x2 700 millimeter).

 

Både för tak och väggar

Med de nya formaten kan plattor med Sixto-mönstret, förutom i tak, användas som väggabsorbenter där det finns höga krav på efterklangstiden. Användningsområden för tak-/väggplattorna är bland annat sjukhus, butik, kontor, undervisning och hotell.

 

Nyheter

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Tunn rumstermostat med display

Tunn rumstermostat med display

Thermotech utökar sitt sortiment av trådlösa rumstermostater för golvvärme med en ny serie. Serie XD har en tunn och diskret design och en display som kan anpassas till att antingen lysa, dimras eller vara helt släckt.

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.

Världens första skyddshjälm med MIPS

Världens första skyddshjälm med MIPS

MIPS är en hjälmintegrerad teknik som tillåter att hjälmen, vid ett fall eller slag, kan rotera i förhållande till huvudet och på så sätt skydda hjärnan från rotationsskador. MIPS finns sedan tidigare i bland annat skid- och cykelhjälmar men nu är Guardio Safety först i världen med att lansera en skyddshjälm med MIPS för användning inom bygg- och industribranschen.