• Nyheter
  • Akustikundertak förbättrar inomhusluften

Nyheter

Akustikundertak förbättrar inomhusluften

Activ'Air
Emissioner bryts ned med patenterad teknik

 

Gyproc Gyptone introducerar nya, lättare akustikundertak. Receptet är enkelt: Genom att optimera tjockleken på demonterbara akustikundertak, minskar mängden gips per skiva med 13 %. Detta innebär inte bara mindre gips, men också lägre förbrukning av vatten och energi och mindre CO2-utsläpp i produktionen. Man kan utan vidare montera skivor med både den nya och gamla skivtjockleken i bärverken utan synliga skillnader.


 

De nya lättare akustikundertaken tillsätts också Activ'Air - en patenterad teknik som aktivt bryter ner VOC-emissioner, exempelvis formaldehyd, till ofarliga inaktiva bindningar. Akustikundertaken med Activ'Air kan därmed aktivt reducera formaldehydkoncentrationen och väsentligen förbättra inomhusluften och inomhusklimatet. Tester visar att Activ'Air minskar formaldehyd-koncentrationen i en kontrollerad testmiljö med upp till 70 %.


 

- Gips är på alla sätt ett lämpligt och miljövänligt byggmaterial som dessutom är 100 % återvinningsbart. Genom att optimera sammansättningen av gips i varje skiva, kan vi minska miljöpåverkan för varje kvadratmeter tak vi producerar och detta är något som verkligen är meningsfullt. När vi samtidigt lägger Activ'Air i våra produkter, blir Gyptone akustikundertak verkligen ett bra val - för klimatet både inne och ute, säger försäljningschef Göran Larsson.


 

Förutom de nya lättare 10 mm akustiska undertaksskivorna har även Gyptone BIG skivor försetts med Activ'Air som standard.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.