• Nyheter
  • Akustikundertak förbättrar inomhusluften

Nyheter

Akustikundertak förbättrar inomhusluften

Activ'Air
Emissioner bryts ned med patenterad teknik

 

Gyproc Gyptone introducerar nya, lättare akustikundertak. Receptet är enkelt: Genom att optimera tjockleken på demonterbara akustikundertak, minskar mängden gips per skiva med 13 %. Detta innebär inte bara mindre gips, men också lägre förbrukning av vatten och energi och mindre CO2-utsläpp i produktionen. Man kan utan vidare montera skivor med både den nya och gamla skivtjockleken i bärverken utan synliga skillnader.


 

De nya lättare akustikundertaken tillsätts också Activ'Air - en patenterad teknik som aktivt bryter ner VOC-emissioner, exempelvis formaldehyd, till ofarliga inaktiva bindningar. Akustikundertaken med Activ'Air kan därmed aktivt reducera formaldehydkoncentrationen och väsentligen förbättra inomhusluften och inomhusklimatet. Tester visar att Activ'Air minskar formaldehyd-koncentrationen i en kontrollerad testmiljö med upp till 70 %.


 

- Gips är på alla sätt ett lämpligt och miljövänligt byggmaterial som dessutom är 100 % återvinningsbart. Genom att optimera sammansättningen av gips i varje skiva, kan vi minska miljöpåverkan för varje kvadratmeter tak vi producerar och detta är något som verkligen är meningsfullt. När vi samtidigt lägger Activ'Air i våra produkter, blir Gyptone akustikundertak verkligen ett bra val - för klimatet både inne och ute, säger försäljningschef Göran Larsson.


 

Förutom de nya lättare 10 mm akustiska undertaksskivorna har även Gyptone BIG skivor försetts med Activ'Air som standard.

 

Nyheter

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.