• Nyheter
  • Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Nyheter

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber
BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

Textilfibrerna i BAUX Acoustic Felt akustikskärm är kantrester hämtade direkt från Ludvig Svenssons textilfabrik, restmaterial som normalt skulle ha gått till förbränning. Idén kring akustikskärmarna har uppståt med den ökade vetskapen om hållbarhet, värdet i cirkulära råvara och frågor kring när ett material ska klassas som avfall. Med gemensamma hållbarhetsambitioner har BAUX slagit sig samman med Ludvig Svensson och The Loop Factory för att förädla denna produkt. 

Produktionen av BAUX Acoustic Felt sker i ett enda standardiserat ark och hårdvarudelarna för montering av akustikskärmarna är småskaliga vilket säkerställer minimal åtgång av material. I produktserien finns nio olika storlekar för olika typer av design-, funktions- och inredningsbehov. Skärmarna fungerar både som ljudabsorbenter och rumsavskärmning, för montering på skrivbord, skrivbordsstativ eller som golvstående moduler. 

Textilfibrerna har sorterats i tre olika paletter som fått en egen identitet i de naturliga kulörskiftningarna, något som också minner om materialets återanvända ursprung. Varje parti av ursprungstextilen färgas lokalt i Sverige i enlighet med svensk miljöpraxis.

Läs mer om projektet här:

Baux 
Ludvig Svensson
The Loop Factory 

Skriven av Jenny Öhlund

Textilfibrer direkt från textilfabriken
Textilfibrer direkt från textilfabriken
Akustikskärmarna finns i tre olika kulörer
Akustikskärmarna finns i tre olika kulörer
Akustikskärmar för montering på skrivbord
Akustikskärmar för montering på skrivbord

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!