• Nyheter
  • Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Nyheter

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber
BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

Textilfibrerna i BAUX Acoustic Felt akustikskärm är kantrester hämtade direkt från Ludvig Svenssons textilfabrik, restmaterial som normalt skulle ha gått till förbränning. Idén kring akustikskärmarna har uppståt med den ökade vetskapen om hållbarhet, värdet i cirkulära råvara och frågor kring när ett material ska klassas som avfall. Med gemensamma hållbarhetsambitioner har BAUX slagit sig samman med Ludvig Svensson och The Loop Factory för att förädla denna produkt. 

Produktionen av BAUX Acoustic Felt sker i ett enda standardiserat ark och hårdvarudelarna för montering av akustikskärmarna är småskaliga vilket säkerställer minimal åtgång av material. I produktserien finns nio olika storlekar för olika typer av design-, funktions- och inredningsbehov. Skärmarna fungerar både som ljudabsorbenter och rumsavskärmning, för montering på skrivbord, skrivbordsstativ eller som golvstående moduler. 

Textilfibrerna har sorterats i tre olika paletter som fått en egen identitet i de naturliga kulörskiftningarna, något som också minner om materialets återanvända ursprung. Varje parti av ursprungstextilen färgas lokalt i Sverige i enlighet med svensk miljöpraxis.

Läs mer om projektet här:

Baux 
Ludvig Svensson
The Loop Factory 

Skriven av Jenny Öhlund

Textilfibrer direkt från textilfabriken
Textilfibrer direkt från textilfabriken
Akustikskärmarna finns i tre olika kulörer
Akustikskärmarna finns i tre olika kulörer
Akustikskärmar för montering på skrivbord
Akustikskärmar för montering på skrivbord
Moduler som både fungerar som rumsavskärmning och ljudabsorbent
Moduler som både fungerar som rumsavskärmning och ljudabsorbent

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!