Nyheter

Akustikpanel för hem och kontor

Gustafs Lamellow Akustikpanel för hem och kontor
Efter en ökad efterfrågan på akustikpaneler även från privatpersoner har Gustafs Scandinavia utökat sitt produktsortiment med Lamellow, en ny akustikpanel som är speciellt avsedd för hem- och kontorsmiljöer.

Lamellow akustikpanel tillverkas som färdiga moduler med ribbor av träfanér sammanfogade med en kraftig, bakomliggande akustikfilt. Kombinationen av akustikfilten och mellanrummet mellan ribborna bidrar till en god ljudabsorption i rummet. 

Akustikpanelen kan monteras direkt på en vägg eller i ett undertak och för snygga avslut finns kantprofiler som tillbehör. Den kan även installeras på böjda ytor. 

Lamellow finns i två olika mönster, Linear Design och Barcode Design och med sju olika träfanér. 

Panelen levereras ytbehandlad med UV-lack som ger en naturligt, oljat utseende och ingen ytterligare ytbehandling behövs.

Mått
Längd×Bredd: 2 400×600 mm (1,44 m2). 
Tjocklek: 22 mm.
Ribbor Linear: 13x27 mm. Ribbor Barcode: 13x18 mm resp 13x33 mm.

Utseende

Fanér: American Oak, American Knotty Oak, Wild Oak Grey, Smoked Oak, Björk, Ask, Valnöt.
Filt: Antracit eller ljusgrå. 
Kärna: Antracit eller ljusgrå.

Ljudabsorption: D vid direkt montering, A med 45 mm isolering.

Lamellow finns även i brandklass B-s1,d0, Lamellow+, avsedd för offentliga miljöer.

Tillverkning sker i Gustafs mellan Säter och Borlänge i Dalarna.

Skriven av Anna Göth

Gustafs Lamellow akustikpanel
Gustafs Lamellow akustikpanel
Gustafs Lamellow Linear, Valnöt
Gustafs Lamellow Linear, Valnöt
Gustafs Lamellow Barcode, Valnöt
Gustafs Lamellow Barcode, Valnöt

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.