• Nyheter
  • Aktivt glas med flytande kristaller

Nyheter

Aktivt glas med flytande kristaller

Aktivt glas med flytande kristaller
PRIVA-LITE är ett aktivt glas med inbakad film av flytande kristaller mellan två glasskivor. Kristallernas riktning påverkas då filmen aktiveras med växelström. När strömmen är avslagen fungerar glaset som ett avskärmande glas med begränsat ljusgenomsläpp. Då strömmen slås på ändrar glaset omedelbart karaktär och blir helt genomsiktligt.

Användningsområden Inomhus/utomhus
• dörrar
• säkerhetsglas
• projektionsduk
• skyltfönster
• glasgolv
• duschkabiner
• I miljöer där möjligheten att växla mellan insyn och avskärmning ofta av stort
• kamerastyrda aktiva fasader

Glasdörrar och väggar till konferensrum kan ge ett öppet intryck eller skärmas av när ett möte kräver avskildhet. Funktionen hos PRIVA-LITE ger stort spelrum för nya kreativa lösningar, både när det gäller interör och fasader. PRIVA-LITE öppnar också möjligheter att projicera bilder, budskap och andra effekter. Innerväggar kan förvandlas till levande bildspel, husfasader blir enorma projektionsytor.

Möjligheten att alternera mellan genomsiktlighet och insynsskydd ger produkten unika fördelar där säkerhet och sekretess har hög prioritet. Det gäller t.ex. sjukhusmiljöer, myndigheter och konferensanläggningar. Den mjölkfärgade ytan lämpar sig mycket bra för projicering av bilder.

Standardtjockleken på glaset är 12 mm och den maximala storleken 1000x3000 mm, minimum storlek 200x300 mm. Andra mått går att få på begäran.

Konstruktionen kräver 100 V växelström och transformatorer finns för strömförsörjning för 6-20 m² glas. Ljustransmissionen för glaset är 77% (on) och 76% (off). Suddighetsgrad 7,5% (on) / 90% (off). Effekt 7W/m² när enheten är påslagen.

Certifiering: EN 60529 (IPX7), EN 12600 (1B1), EN 60439, EN 356 (P5A), EN 12543, EN 14449, EN1279, IEC 60228, EN140. CE certifikat ; Förklaring på Produkten (DoP): på begäran.

Skriven av Harald Holm

Priva-Lite
Priva-Lite
Priva-Lite
Priva-Lite

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.