• Nyheter
  • Akrylskiva av 100% återvunnet material

Nyheter

Akrylskiva av 100% återvunnet material

Policril RECycled akrylskiva av 100% återvunnet material
2021-10-13
gop, Glasfiber & Plastprodukter AB, introducerar ännu en ny hållbar produkt - Policril RECycled – en gjuten akrylskiva av 100% återvunnet råmaterial som i sin tur är 100% återvinningsbar.

Policril RECycled kan bearbetas och har samma prestanda som nyproducerad akryl men har mervärdet att vara mer hållbar eftersom processen kan upprepas oändligt utan att den ändrar skivans mekaniska egenskaper. 

Skivorna finns i olika tjocklekar och exempelvis i kulörerna opalvit, ogenomskinlig vit, svart och transparent klar. Fler kulörer och tjocklekar finns tillgängliga på förfrågan. 

gop lanserar samtidigt PLEXIGLAS® proTerra som är tillverkad av 90% återvunnet material från PLEXIGLAS® egna spillmaterial och 10% ny råvara som läggs på skivornas ytskikt. 

Den höga andelen återvunnet råmaterial gör produkterna speciellt lämpade inom butiksinredning, möbler och displaykonstruktioner med särskilda krav på hållbarhet.

Både Policril RECycled och PLEXIGLAS® proTerra har lika hög ljustransmission, behandlings- och användningsmöjligheter som en akryl producerad av ny råvara.

Gemensamt är även minskningen av koldioxidutsläpp, vattenförbrukning och avfallshantering.

Dimensioner: 3050x2050 mm
Tjocklekar: 3-8 mm

Skriven av Helena Bengtsson

Akrylskiva Policril RECycled och PLEXIGLAS® proTerra
Akrylskiva Policril RECycled och PLEXIGLAS® proTerra
Policril RECycled av 100% återvunnet material är 100% återvinningsbar
Policril RECycled av 100% återvunnet material är 100% återvinningsbar

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.