• Nyheter
  • Akrylskiva av 100% återvunnet material

Nyheter

Akrylskiva av 100% återvunnet material

Policril RECycled akrylskiva av 100% återvunnet material
gop, Glasfiber & Plastprodukter AB, introducerar ännu en ny hållbar produkt - Policril RECycled – en gjuten akrylskiva av 100% återvunnet råmaterial som i sin tur är 100% återvinningsbar.

Policril RECycled kan bearbetas och har samma prestanda som nyproducerad akryl men har mervärdet att vara mer hållbar eftersom processen kan upprepas oändligt utan att den ändrar skivans mekaniska egenskaper. 

Skivorna finns i olika tjocklekar och exempelvis i kulörerna opalvit, ogenomskinlig vit, svart och transparent klar. Fler kulörer och tjocklekar finns tillgängliga på förfrågan. 

gop lanserar samtidigt PLEXIGLAS® proTerra som är tillverkad av 90% återvunnet material från PLEXIGLAS® egna spillmaterial och 10% ny råvara som läggs på skivornas ytskikt. 

Den höga andelen återvunnet råmaterial gör produkterna speciellt lämpade inom butiksinredning, möbler och displaykonstruktioner med särskilda krav på hållbarhet.

Både Policril RECycled och PLEXIGLAS® proTerra har lika hög ljustransmission, behandlings- och användningsmöjligheter som en akryl producerad av ny råvara.

Gemensamt är även minskningen av koldioxidutsläpp, vattenförbrukning och avfallshantering.

Dimensioner: 3050x2050 mm
Tjocklekar: 3-8 mm

Skriven av Helena Bengtsson

Akrylskiva Policril RECycled och PLEXIGLAS® proTerra
Akrylskiva Policril RECycled och PLEXIGLAS® proTerra
Policril RECycled av 100% återvunnet material är 100% återvinningsbar
Policril RECycled av 100% återvunnet material är 100% återvinningsbar

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.