Vi genomför en uppdatering av Byggkatalogen där vi integrerar företag från den tidigare fristående tjänsten Företagssök. Vi hoppas att arbetet ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Aerogelbaserat isoleringsmaterial

Aerogelbaserat isoleringsmaterial
BASF lanserar SLENTITE®, ett aerogelbaserat isoleringsmaterial i form av en robust panel. Möjligheterna för isoleringsmaterialet är flera och på BAU 2017 i München visades några exempel på aktuella samarbetsprojekt.

SLENTITE®är ett aerogelbaserat isoleringsmaterial som består av 90 % luft och som har mycket goda isolervärden som gör att isoleringen kan göras 25-50 % tunnare än traditionell isolering. Dess struktur bidrar även till en god fuktreglering som ger goda förutsättningar för ett bra inomhusklimat.
Materialet har lätt vikt och kan bearbetas genom sågning, borrning m m. Det har dessutom hög tryckhållfasthet och komprimeras inte över tid.

SLENTITE®lanseras som en robust panel men tack vare den tunna tjockleken är användningsområdena många. På BAU 2017 visade BASF  även tre användningsområden tillsammans med deras samarbetspartner där materialet har använts för energieffektivisering i glasade fasadsystem och ett fönster med tunna profiler.

Värmekonduktivitet, (λ-värde): 0,017 W/mK.
Tryckhållfasthet: >300 kPa.

Aerogel
Aerogel är ett material med mycket goda isolerande egenskaper som har mycket låg densitet och hög porositet. Genom olika metoder förväntas materialet användas i olika byggapplikationer där flera olika utvecklingsprojekt nu pågår. Tack vare de goda isolerande egenskaperna kan en isolering baserad på Aerogel göras tunnare än en traditionell isolering och användas för t ex energieffektivisering, minskad väggtjocklek och vid renoveringar med begränsat utrymme.

Ytterligare information om SLENTITE®och dess fortsatta utveckling se BASF:s webbplats.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

2020-11-19
Tegel

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Belysning för Welands bänk Bonum

LED-belysning för bänken Bonum

Efter att ha sett en ökad efterfrågan på belysta produkter för utomhusbruk har Weland utökat sitt sortiment med en LED-belysning som är speciellt anpassad för bänken Bonum. Sedan tidigare erbjuder företaget även belysning som tillval för Sektionsräcken.