Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Aerogelbaserat isoleringsmaterial

Aerogelbaserat isoleringsmaterial
BASF lanserar SLENTITE®, ett aerogelbaserat isoleringsmaterial i form av en robust panel. Möjligheterna för isoleringsmaterialet är flera och på BAU 2017 i München visades några exempel på aktuella samarbetsprojekt.

SLENTITE®är ett aerogelbaserat isoleringsmaterial som består av 90 % luft och som har mycket goda isolervärden som gör att isoleringen kan göras 25-50 % tunnare än traditionell isolering. Dess struktur bidrar även till en god fuktreglering som ger goda förutsättningar för ett bra inomhusklimat.
Materialet har lätt vikt och kan bearbetas genom sågning, borrning m m. Det har dessutom hög tryckhållfasthet och komprimeras inte över tid.

SLENTITE®lanseras som en robust panel men tack vare den tunna tjockleken är användningsområdena många. På BAU 2017 visade BASF  även tre användningsområden tillsammans med deras samarbetspartner där materialet har använts för energieffektivisering i glasade fasadsystem och ett fönster med tunna profiler.

Värmekonduktivitet, (λ-värde): 0,017 W/mK.
Tryckhållfasthet: >300 kPa.

Aerogel
Aerogel är ett material med mycket goda isolerande egenskaper som har mycket låg densitet och hög porositet. Genom olika metoder förväntas materialet användas i olika byggapplikationer där flera olika utvecklingsprojekt nu pågår. Tack vare de goda isolerande egenskaperna kan en isolering baserad på Aerogel göras tunnare än en traditionell isolering och användas för t ex energieffektivisering, minskad väggtjocklek och vid renoveringar med begränsat utrymme.

Ytterligare information om SLENTITE®och dess fortsatta utveckling se BASF:s webbplats.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.