Nyheter

Här presenteras Byggkatalogens redaktionella nyhetsbevakning av produkter, material och teknik för Byggsverige. Här kan du hålla dig uppdaterad om de senaste produktnyheterna.

För aktuella produktnyheter anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Förenklade leveranser

2017-11-20
Postlådor od

DinBox har, i samarbete med Qlocx, lanserat en större variant av fastighetsboxar avsedda för stora paket. Paketboxarna placeras i trapphuset i flerbostadshus och gör det enkelt för de boende att hämta sina paket hemmavid istället för att behöva ta sig till ett ombud när en leverans eller ett köp från en internetbutik ska hämtas.

Elektrisk eldstad

Contura Radiance är en elektrisk eldstad som skapar en känsla av naturlig eld och värme men som kopplas in till eluttaget. Perfekt när man inte kan eller har möjlighet att installera en vedeldad braskamin men ändå vill värma sig vid en brasa under kalla höst- eller vinterdagar.

BASTA-dagen 2017

2017-11-08
Seminarium

Igår 7 november besökte delar av Byggkatalogens redaktion BASTA-dagen, som årligen ordnas av BASTA och IVL. Dagen handlar om miljöbedömningar och andra miljöfrågor som är intressanta ur både tillverkar- och användarperspektiv inom byggbranschen. Leverantörer, entreprenörer, beställare och myndigheter delar med sig av sina erfarenheter och utmaningar inom främst kemikalieområdet.

Parkbänk med laddning

2017-11-06
Parkmöbler

BLOCQ är en ny serie parkmöbler från Saferoad Smekab som kan erhållas med integrerad USB-laddare och LED-belysning. Parkmöblerna finns i form av pallar, bänkar och soffor med en design som bygger på skarpa kontraster mellan det, till synes, massiva träblocket och de spetsformade sidobenen av stålplåt i olika kulörer.

BREEAM-SE 2017

2017-11-03
Branschnytt

Nu i november släpps den nya versionen av miljöcertifieringen BREEAM-SE av Sweden Green Building Council.

Trappa i lösvikt

Flexitrappan bygger på en uppfinning som gör att vinkeln för varje trappsteg och trappans storlek enkelt kan varieras. Detta innebär att den kan anpassas till de flesta platser och takhöjder. Trappan levereras i platta paket med alla delar lösa.