Leverantör

Weland AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Weland AB är ett stabilt familjeföretag med fabrik och huvudkontor i Smålandsstenar.
Vi är en ledande tillverkare och leverantör av spiraltrappor, raka trappor, räcken, handikappramper, gångbryggor, gallerdurk och entresoler. Weland är även en av Sveriges största aktörer inom området plåtbearbetning.

Vårt löfte är att leverera produkter av rätt kvalité och i rätt tid. Lättmonterade produkter och snabba leveranser ger dig som kund den bästa totalekonomin.
Weland tar ansvar för att leverera produkter som överensstämmer med de kvalitetskrav som kunden och vi ställer. Med egen rationell tillverkning ska kunden se oss som en långsiktig och miljövänlig leverantör.

Vi kan våra produkter och är en pålitlig partner i vårt samarbete med kunden.
Med kunnig personal med lång erfarenhet, kan vi ge såväl råd som anvisningar.
Med vårt stora lagerförda sortiment så är vi en stark partner med snabba leveranser.

Welands målsättning är samma sedan starten - att vara flexibla och ge samma service till alla våra kunder, stora som små. Vi har mer än 75 års erfarenhet av att ge personlig service till våra kunder. Sedan starten 1947 arbetar vi intensivt med att utveckla våra produkter. All tillverkning sker i Smålandsstenar. Produktionen ska vara rationell och miljövänlig.

I Smålandsstenar har den pressvetsade gallerdurken, som utgör ryggraden i Welands verksamhet, tillverkats sedan 1960-talet. För att möta framtidens krav utvecklar vi ständigt vår maskinpark. Idag erbjuder vi bland annat plåtbearbetning med laser, stansning, bockning och maskinbearbetning på legobasis. På Weland har vi alltid sikte på framtiden, utan att glömma bort våra kunder.

Företagets samtliga miljöbedömningar

CAD/BIM

Cad-filer/BIM-objekt

Video

Nyhetsartiklar

Belysning för Welands bänk Bonum

LED-belysning för bänken Bonum

Efter att ha sett en ökad efterfrågan på belysta produkter för utomhusbruk har Weland utökat sitt sortiment med en LED-belysning som är speciellt anpassad för bänken Bonum. Sedan tidigare erbjuder företaget även belysning som tillval för Sektionsräcken.