Leverantör

Tollco AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Europas ledande expert på att förhindra vattenskador
Vi har Europas bredaste sortiment av system och produkter som förhindrar att kostsamma och tidskrävande vattenskador från trycksatta ledningar, avlopp eller kondens uppstår i fastigheter, lägenheter och villor. Det är något vi har fokuserat på sedan starten 1995.

Vårt breda sortiment går från enkla passiva skyddsprodukter som droppskydd under diskmaskin till aktiva skyddsprodukter som avancerade vattenfelsbrytare.
Tollco är det självklara valet för er när det gäller att förebygga vattenskador.

Utveckling, tester och produktion sker på huvudkontoret i Knivsta norr om Stockholm där de flesta av företagets 30 medarbetare arbetar.
Marknadens bredaste sortiment
Vi erbjuder effektiva passiva system som droppskydd, golvskydd och tätningar vilka placeras under utrustning och installationer där risk för vattenskador finns, till exempel i diskbänkskåp och under diskmaskin samt kyl och frys.

Våra aktiva system övervakar dygnet runt fastighetens trycksatta ledningar. Våra avancerade vattenfels- och läckagebrytare stänger av vattenflöden när en läcka uppstår och vissa skickar daglig statistik. Vi har vattenbrytare som automatiskt stänger av vattnet när ingen vistas i utrymmet och olika vattenlarm som avger signal så fort en läcka uppstår.

Tuffa tester garanterar effektivt skydd
På vår utvecklingsavdelning tar vi fram produkter och system som verkligen fungerar. Innan produkterna når marknaden skickas de till RISE och SINTEF för typgodkännande vilket säkerställer att de följer aktuella svenska och norska byggregler, vilka är rigida. Det innebär att våra system och produkter förebygger vattenskador i fastigheter var än i världen de installeras. Det finns inga andra aktörer som besitter vår breda kunskap inom området.

Ett växande behov att förhindra kostnader
Behovet av skydds produkter bara växer. Ett stort skäl till detta är att det alltid är mer ekonomiskt att installera skyddssystem än att drabbas av en vattenskada. Ytterligare en anledning är att antalet trycksatta maskiner konstant ökar både i kommersiella och privata fastigheter, vilket ökar risken för vattenskador.

Enligt statistik från svenska försäkringsbolag är kostnaden för vattenskador cirka 10 miljarder SEK per år. Och det här gäller bara för Sverige. Genom att installera våra produkter och system sjunker riskerna och därmed kostnaderna drastiskt.

Företagets samtliga miljöbedömningar

CAD/BIM

Cad-filer/BIM-objekt

Video