Leverantör

Kåbe-Mattan AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Kåbe-Mattan AB har tillverkat entrémattor sedan 1944 när företaget startade och kvalitet och produktutveckling legat i fokus i över 70 år. Att det givit effekt kan avläsas i det faktum att vår Originalmatta är den ledande produkten på marknaden i Sverige. Vi är givetvis stolta över vår marknadsledande position, dock inte nöjda. Därför fortsätter vi att utveckla våra produkter. Vi fortsätter också att värna om den yrkeskunskap och det hantverk som gör det möjligt att hålla hög kvalitet på alla våra produkter. Våra produkter är till största delen handgjorda. I fabriken i Fjugesta, utanför Örebro, skapar vi dagligen unika entrélösningar. 

Principen för en entré är att man skall kunna gå av sig smutsen. En Kåbe-entré är därför ofta uppbyggd i tre zoner, Kåbex Skrapgallerzon, Kåbe-Originalzon samt Kåbe Textilzon.

I en entré stannar nästan ingen och torkar av sig om skorna. Man går helt enkelt av sig smutsen. Då är det viktigt att avtorkningszonen har rätt längd och bredd samt att gångtrafiken kan styras till att verkligen passera torkmattan för att uppnå rätt funktion.

Sträva efter att kunna ta minst tre steg med varje fot i respektive avtorkningszon.

CAD/BIM

Cad-filer/BIM-objekt

Video