Leverantör

Formica Skandinavien AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Formica® Skandinavien AB i Sverige är huvudkontor för verksamheten i Skandinavien, Finland, Ryssland, Polen och delar av Baltikum. Formica® varumärket är det världsledande namnet på marknaden för dekorativa ytor och är det mest föreskrivna varumärket i arkitektledet vad gäller högtryckslaminat. Arkitekter och designers föreskriver Formica® produkter för kommersiella lokaler, offentlig miljö, marinindustrin, bostäder och många andra inredningsmiljöer.

Formica® högtryckslaminat är uppbyggt med stomme av fenolhartsimpregnerat papper och ytskikt av melaminharts-impregnerat papper. Laminatet tillverkas genom genom pressning vid högt tryck och hög värme.

Produkter från Formica® Groups tio internationella tillverkningsanläggningar har tilldelats produktcertifieringen Greenguard, den främsta märkningen för produkter med låga utsläpp.
Formica® Group är FSC®-certifierade och uppfyller kraven från FSC. Nätverk med deltagande Formica® Group-enheter i Europa framgår av certifikat nummer TT-COC-003588.

CAD/BIM

Bim-objekt från
Cad-filer/BIM-objekt

Video

Nyhetsartiklar

True Scale laminat

Laminat i naturens färgskala

Formicas nya laminatserie TrueScale har ett utseende som påminner om naturliga material såsom marmor, kvarts, trä och metall. Laminatet kan användas för exempelvis väggbeklädnad, dörrar, möbler och bänkskivor.