Leverantör

Forestia A/S

Produkter

Företagsbeskrivning

Forestia är en av de ledande leverantörer av spånskivor i Norden. Kvalitetssäkringssystemet är certifierat i förhållande till NS-EN ISO 9001 och miljöstyrningssystemet i förhållande till NS-EN ISO 14001.
Företaget är miljöcertifierat med FSC®- och PEFC-produkter och har Svanenmärkta produkter. Produkterna är även registrerade i Basta och bedömda av Sunda Hus.

En av Forestias främsta styrkor är paketera kundanpassade lösningar. Därför har vi medvetet satsat på kontinuerlig produktutveckling, samtidigt som vi har prioriterat kvalitetssäkring i alla led. Vi har en lång och bred erfarenhet med mycket hög produktkvalitet och effektiva logistiklösningar. Genom ett bra samarbete med kunder och samarbetspartners arbetar vi kontinuerligt med att vidareutveckla våra produkter och lösningar efter våra kunders behov. 

Spånskivorna tillverkas i kvalitetsklass P1- P7.

Forestia AS producerar möbelskivor, byggskivor och konstruktionsskivor, samt precut av lättbalk. 

Totalt är vi över 200 medarbetare på Forestia och vi omsätter cirka 600 miljoner NOK årligen. Spånskivekapaciteten per år ligger på 360 000 m3. Forestiasäljare finns runt om i Sverige och huvudadministrationen ligger på Braskereidfoss i Norge. Företaget är en del av Byggma Group.

Video

Nyhetsartiklar

Ny fukttålig väggskiva

Ny fukttålig väggskiva

Forestia lanserar väggskivan EliteX som är både stark och fukttålig, men en kärna som klassas P7. Den monteras enkelt med sin låsprofil och eftersom ytan är melaminbelagd behövs ingen ytterligare ytbehandling.