Leverantör

AlfaBryggan AB

Produkter

Företagsbeskrivning

AlfaBryggan AB Totalleverantör inom Modern-Marin-Miljö, allt från idé till färdig anläggning. Vi erbjuder ett fullständigt och troligen Sveriges mest kompletta sortiment av pontoner, pontonbryggor och flytbryggor.

AlfaBryggan kan som bryggkonsult hjälpa Er att beräkna flytbryggors storlek, krängning, bärighet, hållfasthet, is-tryck och designa brygglösningar för bad och småbåtshamnar, pontonbroar och andra specialändamål. 

Vår specialitet är kommunala badplatser, båthamnar, flytbroar, kundspecifika bryggor och större angöringsbryggor. Bryggornas pontoner är byggda i HD-polyeten- eller stålpontoner. Dessa pontoner absorberar 0% vatten och har längre livslängd än tidigare svensk bryggteknik. Pontonerna är miljöriktiga med luft i tanken och med godsmaterial som kan återanvändas vid destruktion. De har lågt LCC och Co2e och frigör inga plastpartiklar i havet.
Viktigt för den inköpare som är miljömedveten och investerar långsiktigt.

AlfaBryggans produkter:

Småbåtshamnar och badplatser AlfaBryggan projekterar och levererar marinor och kommunala badplatser.
Stålpontoner som båtbryggor, fartygsangöring och badanläggningar med en livslängd på >100år
Pontoner i polyeten
 som moduler eller i konstruktioner för flytbryggor, arbetsplattform, pontonbåtar, mindre arbetsbåtar, nöjes och fiskebåtar mm.
Pontonbro för gång och cykel (gc-bro) och lättare trafik. En flytbro kräver nogrann projektering och uträkningar för laster och istryck som vi kan erbjuda.
Bo på vattnet Pontoner finns även med extra hög bärighet för byggnation av bostäder på vattnet.
Båtslipar för enkel båtupptagning, sjösättning och förvaring på land året runt. Miljövänlig eftersom den ligger torrt och du slipper tvätta botten samt använda bottenfärg. Med en medföljande trappa på rälsen framför båten och fjärrkontrollen i fickan passar det även äldre och rörelsehindrade.
Skruvpålar för enkel, billig och miljövänligare alternativ till betongplintar, jordankare eller traditionell grundning. CE-märkta och varmgalvaniserade med 30 år garanti.
Bullerplank/Bullerskydd tillverkat av 100 % återvunnen plast/polyeten. Underhållsfri och med utmärkelser som Miljövänliga och med 26 års garanti.
Bastuflotte med våra pontoner går att bygga enligt tycke och smak
Marinarmaturer svenska gjutna mässingsarmaturer på det klassiska viset.

Tillsammans med våra leverantörer har vi unik kunskap att projektera moderna marina miljöriktiga projekt vilket ger en god service, specialistkunskap och stor kapacitet.

Välkommen! www.alfabryggan.se

#Pontonkungen

Företagets samtliga miljöbedömningar

Video

Nyhetsartiklar