Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
Leverantör

Scanlight System AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Information och support på arkitektstadiet
Scanlight är experter inom nischen Dagsljustak® och Dagsljusfasad®. Förutsättningslös service inklusive CAD-detaljer och beskrivningstexter.

Renovering av befintliga takljusinsläpp
En stor mängd byggnader med gamla takljusinsläpp som t ex båglanterniner, takfönster, pyramider, glastak, kupoler etc, har i många fall har tjänat ut och fått problem med läckage, gulnad, ful och sprucken plast samt undermålig isolering.

Scanlight erbjuder offert på den grad av renovering, alternativt utbyte, som krävs för att uppgradera ljusinsläppet till modern standard. Företaget kan även utföra själva utbytet i en totalentreprenad där de tar hela ansvaret och fungerar som den enda kontaktpunkten.

Leverans och montage
De tekniskt komplicerade konstruktionerna av glas och polykarbonat monterar alltid Scanlight själva med utbildade montörer som är noggranna och erfarna. 

Leverans av standardprodukter - kupoler, takfönster, takuppstigningsluckor.
I Scanlights sortiment finns allt från den enklaste takljuskupolen till den tekniskt och miljömässigt mest avancerade och Passivhus-certifierade konstruktionen. Företaget kan tillhandahålla extremt stora, runda, rektangulära, pyramidformade eller kvadratiska enheter. 

Sedan 30 år tillbaka har Scanlights motto varit "Trygga Inglasningar" vilket de lever efter även idag.

Scanlight är medlem i IGPH - Intressegrupp Passivhus och SGBC - Sweden Green Building Council.

Företagets samtliga miljöbedömningar

Nyhetsartiklar

Glastak med passivhuscertifikat

Glastak med passivhuscertifikat

Passivhuscertifierade Scanlight PR60 Energysave är ett glastaksystem som möjliggör estetiskt tilltalande och tekniskt komplicerade glaskonstruktioner. Även om man inte planerar just ett passivhus, bidrar detta högisolerade system till lägre energiförbrukning för hållbart byggande och mindre miljöpåverkan.