Leverantör

Protan AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Protan AB, med huvudkontor i Spånga och kontor runt om i Sverige, är ett dotterbolag till Protan AS i Norge. Koncernen har över 650 anställda i 15 länder och omsätter ca 1 300 milj. SEK.

Protan AS är en av Nordens ledande tillverkare av plastbelagda textilier och tätskikt. Den största och mest kända produkten är takduk som det finns över 100 milj. kvm av på byggnader över hela Europa. Produkterna säljs dels till egna entreprenadavdelningar och dels till övriga auktoriserade entreprenörer.

Vi specialiserar oss även i skräddarsydda, flexibla ventilationskanaler för gruvor och tunnlar. Dessutom levererar vi multifunktionella tekniska textilier för en rad olika områden. Protan är också en av de största takentreprenörer i Norden.

Med över 70 års erfarenhet, har Protan utvecklat innovativa lösningar anpassade för en global marknad och ett krävande klimat. Vi har ett tätt samarbete  med våra kunder och leverantörer för att vara i spetsen för teknik, miljö och kompetens. Detta ger oss en unik erfarenhet och insikt som gör att vi kan leverera flexibla, skräddarsydda lösningar anpassade till lokala behov - om våra kunder behöver miljövänliga vattentäta tak, ventilation för krävande miljöer eller annat tekniskt skydd.

När du väljer tak från Protan, gör du ett val för framtiden. Du skyddar de värden som betyder mest för dig; människorna nära dig, byggnader och hem - och kanske mest av allt -miljön vi alla är en del av.

Företagets samtliga miljöbedömningar

CAD/BIM

Cad-filer/BIM-objekt

Video