Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
Leverantör

Plastex AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Plastex är en komplett platsttillverkare och tillverkar plastprofiler precis som du vill ha det. Att utveckla och tillverka kundanpassade profiler i plast är något som gjort både oss och våra kunder framgångsrika. Med kortare ställtider, precisare och säkrare leveranser samt kostnadseffektiva och funktionsoptimerade produkter kan vi vara en påtaglig skillnad för er lönsamhet och konkurrenskraft.

Tillsammans med vårt systerföretag PlastTeknik, som är specialister på formsprutning, så kan vi erbjuda tillverkning av sammansatta produkter genom en kontakt. Helt enkelt, en totallösning från ett ställe.

Produktionsprocessen
Extrudering är den teknik vi använder för att tillverka plastprofiler, rör, slang osv. Själva processen går till så att extrudern (maskinen) smälter och bearbetar fram plastmaterial (termoplaster) in genom ett formgivande verktyg vars munstycke bestämmer ämnets form och tjocklek. Omedelbart därefter kalibreras produkten till sin slutliga form och kyls i vatten innan den kapas i inprogrammerade längder. Ett annat ord för extrudering är strängsprutning.

Produktionskapacitet för alla behov
Med dryga 40 års erfarenhet av att leverera profiler till ett flertal branscher med vår expertis inom området är Plastex en kompetent och pålitlig partner när ni är i behov av serietillverkning av plastprofiler. Att produktionen är högeffektiv gör processen intressant för både större, men även för något mindre volymer. Givetvis erbjuder vi även co-extrudering/dubbelsprutning och arbetar i ett flertal termoplaster som till exempel ABS, PVC, TPE och PP. Vi kan producera profiler i bredder upp till 400 mm och rör upp till Ø100 mm.

Plastex har en kraftfull maskinpark samt ett flertal extruderas dedikerade enbart för utvecklings- och förbättringsarbete. Produktionsytorna innefattar hela 3 000 kvm verkstad och lager. Dessutom sitter kapaciteten i händer och huvud på vår erfarna personal. Med förmågan att se lösningar och omsätta idéer till kostnadseffektiv och högkvalitativ produktion och efterföljande hög leveranssäkerhet. Vår ständiga teknik- och kapacitetsutveckling har dessutom resulterat i ställtider som tillhör branschens absolut vassaste.

Trygg godshantering, starkt miljöansvar
Förutom våra produktionslokaler och varmlager finns ytterligare väl tilltagna utrymmen för att möjliggöra en effektiv hantering av allt gods under tak. Vårt produktionsmässiga miljöansvar är dessutom mycket påtagligt med allt från minimering av spill till Ftalat-fria plastråvaror.

Video