Leverantör

Målarkalk AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Företaget är ett familjeföretag som grundades 1948 och har en lång erfarenhet som leverantör av såväl egna som importerade traditionella kalkbaserade byggprodukter till den skandinaviska byggmarknaden. Sedan 1940-talet har vi försett den svenska marknaden med kalkbaserade byggmaterial och har idag ett brett sortiment av olika kalkfärger, KC-färg och puts- och murbruk.

Målarkalk specialtillverkar kalkbaserade produkter anpassade till varje enskilt objekt. Företaget utför även analyser av befintliga material för att på så sätt säkerställa att rätt material används vid restaurering av gamla byggnader.

Sortimentet består av produkter lämpliga för avfärgning av putsade ytor, behandling av innerväggar med ytputs samt bruk för murning, fogning och putsning av såväl nya som gamla byggnader.

Företaget finns i Skåne med kalkslageri, våtsläckning, produktion, lager och kontor i den gamla Hyllingegården strax utanför Helsingborg.

I Stockholm finns vi representerade med utställning och färglabb. Målarkalk är numera etablerade på Gotland med eget kontor samt driver Aktiebolaget Gutekalk som säljer traditionellt vedbränd gotlandskalk och Målarkalks produkter.

Förutom att producera och sälja våra produkter utför vi även konsultering, analyser, föreläsningar och utbildningar.

Video