Leverantör

Kulturbelysning AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Kulturbelysning AB har ett komplett sortiment av klassisk hållbar utomhusbelysning. Modeller efter äldre tidstypiska förlagor från förra sekelskiftet och framåt i gedigna material som gjutjärn, koppar, mässing, smide och aluminium.

Tillverkningen av alla våra armaturer sker hantverksmässigt, där till exempel gjutjärnsdetaljerna framställs genom traditionell sandgjutning. Hållbar belysning för framtiden och i harmoni med såväl gamla som nya byggnader och stadsmiljöer.
Produktsortimentet består av två olika kollektioner och även en mindre kollektion av belysningsarmaturer för inomhusmiljö, med bland annat klassiska klotlampor.

"Gård & Hus" är en stor kollektion av gjutjärnsbelysning med stolpar och fasadbelysning med många olika kombinationsmöjligheter. Dessutom stall-, gårds och stationslampor i många olika modeller.
Vi har även ett stort utbud av Funkislampor i både gjutjärn och aluminium.

"Stad & Park" är en kollektion bestående av merparten av Nordens stadsstolpar och fasadarmaturer.
Vi har ett nära samarbete med såväl modelltillverkare, konstruktörer, gjuterier, smidesverkstäder samt plåt- och kopparslagare. Därför har vi även möjlighet att specialtillverka nya modeller, då enligt beställares förlagor och i samband med projekt.

Vi har drygt 20 års erfarenhet av klassisk belysning och rådgivning.
Välkomna in på vår hemsida för mer information, inspiration och att kontakta oss med frågor och få råd om ljus och belysning till Ert projekt!

Företagets samtliga miljöbedömningar

Nyhetsartiklar