Leverantör

Formica Skandinavien AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Formica® Skandinavien AB i Sverige är huvudkontor för verksamheten i Skandinavien, Finland, Ryssland, Polen och delar av Baltikum. Formica varumärket är det världsledande namnet på marknaden för dekorativa ytor och är det mest föreskrivna varumärket i arkitektledet vad gäller högtryckslaminat. Arkitekter och designers föreskriver Formicas produkter för kommersiella lokaler, offentlig miljö, marinindustrin, bostäder och många andra inredningsmiljöer.

Formica högtryckslaminat är uppbyggt med stomme av fenolhartsimpregnerat papper och ytskikt av melaminharts-impregnerat papper. Laminatet tillverkas genom genom pressning vid högt tryck och hög värme.

Produkter från Formica Groups tio internationella tillverkningsanläggningar har tilldelats produktcertifieringen Greenguard, den främsta märkningen för produkter med låga utsläpp.
Formica Group är FSC®-certifierade och uppfyller kraven från FSC. Nätverk med deltagande Formica Group-enheter i Europa framgår av certifikat nummer TT-COC-003588.

CAD/BIM

Bim-objekt från
Cad-filer/BIM-objekt

Video

Nyhetsartiklar

True Scale laminat

Laminat i naturens färgskala

Formicas nya laminatserie TrueScale har ett utseende som påminner om naturliga material såsom marmor, kvarts, trä och metall. Laminatet kan användas för exempelvis väggbeklädnad, dörrar, möbler och bänkskivor.