Leverantör

FOAMGLAS Nordic AB

Produkter

Företagsbeskrivning

FOAMGLAS® tillhör Owens Corning som är en global ledare inom bygg-och industrimaterial. Företagets tre integrerade affärsområden arbetar hängivet med utveckling och tillverkning av ett brett utbud av isolerings-och takmaterial och glasfiberkomposit. Tack vare 19000 talangfulla anställda i 33 länder kan Owens Corning erbjuda innovativa produkter, hållbara lösningar som fokuserar på energieffektivitet, produktsäkerhet, förnybar energi, hållbar infrastruktur och arbetsproduktivitet. Dessa lösningar utgör en väsentlig skillnad för företagets kunder och gör världen till en bättre plats. Företaget, med säte i Toledo i Ohio, USA, redovisade en omsättning för 2020på $7,1miljarder. Företaget grundades 1938 och har varit ett Fortune 500®-företag 66år i rad. För mer information, gå in på www.foamglas.se. I Norden representeras företaget av dotterbolaget FOAMGLAS® Nordic AB med säte i Stenkullen utanför Göteborg.

FOAMGLAS® cellglasisolering har hermetiskt slutna glasceller som fylls med gas vilket ger hög isoleringsförmåga. Detta gör FOAMGLAS® cellglas till ett mycket speciellt isoleringsmaterial med fantastiska egenskaper.

Vår produkt är inte bara extremt stark och trycktålig – den är också tillverkad av ett lätt och brandsäkert material som skyddar mycket bra mot både värme och kyla. Och framförallt är det motståndskraftigt mot de två största hoten mot isoleringsmaterial – vatten och vattenånga.

Företagets samtliga miljöbedömningar

Video

Nyhetsartiklar