Leverantör

Balco AB

Produkter

Företagsbeskrivning

Balco är marknadsledande inom branschen där vi utvecklar, tillverkar, säljer och ansvarar för montering av egentillverkade öppna och inglasade balkongsystem. 

Vårt breda kundsegment inkluderar bland annat bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar.

Det är lika bra att säga det direkt. Vi älskar balkonger! Från början var våra resurser små men med entusiasm och hårt arbete kommer man långt. Idag är vi marknadsledande inom branschen, våra öppna och inglasade balkongsystem efterfrågas över hela Europa. Vi är stolta att våra innovativa lösningar och eleganta design har skänkt många människor ökad livskvalitet.

Vårt breda kundsegment inkluderar bland annat bostadsrättsföreningar, kommunala bostadsbolag, privata fastighetsägare, arkitekter och byggherrar. 

Sedan starten 1987 har Balco expanderat i Europa och har säljkontor i sju länder. Produktionen sker vid huvudkontoret i Växjö, i en produktionsprocess som är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Balco har egna montörer och montageledare, som i samarbete med ett tiotal utvalda monteringsföretag utför arbetet på plats. Alla konstruktioner skapas av Balcos konstruktionsavdelning.

Företaget är medlem i Balkongföreningen, varför produkterna är tillverkade för att uppfylla de kriterier som anges i föreningens Tekniska anvisningar.

Företagets samtliga miljöbedömningar

CAD/BIM

Bim-objekt från
Cad-filer/BIM-objekt

Video