• Nyheter
  • Värmeisolerande putsskiva med luftningskanaler

Nyheter

Värmeisolerande putsskiva med luftningskanaler

Värmeisolerande putsskiva med luftningskanaler
Från Träullit kommer en ny värmeisolerande putsskiva som har ingjutna luftningskanaler. Därmed kan den monteras direkt på vindskyddsskivan utan några läkt.

      
 

Träullit Putsbärare fungerar som ett värmeisolerande underlag för mineralisk tjockputs. Skivan har ingjutna luftningskanaler och behöver därför inte monteras på läkt.

Träullit Putsbärare är en ny putsskiva som har försetts med ingjutna luftningskanaler. Eftersom man därmed inte ska behöva läkta väggen kan monteringstiden förkortas. För de delar av skivan som ligger an mot underlaget är även försedda med fuktspärr av syllpapp. Enligt företaget ska skivans grova ytstruktur ge bra fäste för puts.

Värmeisolerar och skyddar mot brand

Som företagets övriga produkter består skivan av cementbunden träull. Genom träullen ska skivan få goda värmeisolerande och ljudabsorberande egenskaper. Cementen är bindemedel som samtidigt ska ge förbättrad styrka, fuktbeständighet och brandskydd. Skivan är 50 millimeter tjock och har storleken 600 x 1 200 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Klickbar gipsvägg

2015-01-29
Gipsskivor

Oneday Wall är ett system som effektiviserar byggandet av mellanväggar i gips. Med en teknik som påminner om klickgolvens, fäster väggskivorna i varandra och ger en slät vägg.

Byggkatalogen bevakar BAU 2015

2015-01-26
Mässbevakning

Den 19-24 januari pågick BAU 2015, världens ledande mässa för arkitektur, material och system, med omkring 2000 utställare från 40 länder, som visade allt inom arkitektur, renovering, installation och ventilation. Från Sverige deltog sju företag. 250 000 besökare från hela världen besökte mässan under de sex dagarna.

NYA Byggkatalogen.se ute nu!
2015-01-09
Byggkatalogen

NYA Byggkatalogen.se ute nu!

Svensk Byggtjänst lanserar nu en vidareutveckling av Byggkatalogen.se. Tjänsten har utvecklats i nära samarbete med branschen för att bättre möta behoven av överskådlighet, jämförbarhet och miljöinformation.

Dekorativt ytskikt av växtdelar

Organoid Technologies i Österrike har lanserat ett naturligt material som kan användas för dekorativ beklädnad av väggar, interiörer m m inomhus. Materialet består av växtdelar såsom blommor, löv, säd, bark, kryddor, te, fibrer, gräs m m.